Facultatea, "afacere" cu lacătul pe ușă. Bac-ul bagă în faliment fabricile de studenți - locurile cu taxă au rămas neocupate

1604
2
Facultatea,

Articole de la același autor

Zilele acestea, în universitățile constănțene de stat se trag linii de final pentru prima sesiune de admitere la studii de licență, cu speranța că cea de-a doua "tură" va fi mai prolifică și se vor ocupa toate locurile rămase libere.

Universitatea "Ovidius" a dat publicității rezultatele oficiale de la finalul sesiunii de vară a admiterii în anul universitar 2016-2017.

Din cele 5.134 de dosare depuse, s-au înmatriculat 2.728 de candidați, adică gradul de ocupare la această dată este de 53,13%. Din cele 1.320 de locuri bugetate, s-au ocupat 1.187, deci au mai rămas în luptă 133 de locuri, iar din cele 2.865 de locuri cu taxă, s-au ocupat mai puțin de jumătate, adică 1.297.

Din discuțiile purtate ieri cu o parte dintre decani - care mai răspund la telefon și în vacanță -, am aflat situația de la Facultatea de matematică, unde sunt disponibile locuri cu taxă la toate cele trei specializări; la Facultatea de drept, prof. univ. dr. Adrian Stoica afirma că sunt rămase mai puține locuri față de anul trecut, respectiv circa 30 la Asistență managerială și secretariat, trei locuri la Poliție locală. La Facultatea de teologie, prof. univ. dr. Bogdan Moise declara că s-au ocupat toate locurile la Teologie ortodoxă pastorală, la celelalte oferta fiind deschisă în continuare. La Facultatea de istorie, mai sunt trei locuri fără taxă la specializarea Istorie și alte câteva la cu taxă, la celelalte specializări.

Conform calendarului aprobat la "Ovidius", în perioada 5-16 septembrie vor avea loc înscrieri pentru toate domeniile de studii și susținerea probelor de concurs, în funcție de calendarul fiecărei facultăți, 26 septembrie fiind data limită de finalizare a înmatriculărilor pentru sesiunea septembrie.

Vreo 800 de locuri în… marină

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" organizează, în perioada 2-19 septembrie, sesiunea a doua a examenului de admitere, atât pentru secția militară, cât și pentru cea civilă.

Pentru locurile fără taxă, la Facultatea de inginerie marină, au fost scoase la concurs un număr de 21 de locuri pentru secția militară, iar candidații care au parcurs toate probele de selecție vor susține examen la matematică și limba engleză (probă eliminatorie) pe 5 septembrie.

Pentru secția civilă, cele 306 locuri cu taxă sunt repartizate, pe specializări, astfel: Navigație și transport maritim și fluvial: șase locuri cu frecvență și 103 cu frecvență redusă; Inginerie și management naval și portuar: nouă locuri cu frecvență; Electromecanică navală: 15 locuri cu frecvență și 91 cu frecvență redusă; Electromecanică: 36 de locuri cu frecvență și 46 cu frecvență redusă.

La Universitatea Maritimă din Constanța înscrierile continuă până pe data de 22 septembrie, iar pe 23 septembrie va avea loc concursul de dosare, nemaifiind nevoie de o probă scrisă ca urmare a ocupării tuturor locurilor fără taxă. De la prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur am aflat că au mai rămas disponibile pentru sesiunea de toamnă 524 de locuri la toate specializările.

Comentează știrea

cta
11 august 2016
f bine...

dupa revolutie, au aparut aprozarele de diplome... s-a umplut tara de semianalfabeti titrati, parintii au incurajat asta... bacul a devenit un fel de extemporal, dificultate minima, asa au ajuns studenti 80% dintre actualii titrati... de aceea se cere la interviu pt post de vanzator in mall, licenta... de la vanzator la director, sunt o apa si un pamant...

aurel
11 august 2016
mircist!

la vanzator i se spune director de vanzari sau consultant vanzari// speram sa apara specializarea operator la matura sau manager la masina polaris sau etc//cu atatea facultati e pacat sa nu-ti iei o diploma indiferent de varsta// locuri putine sunt la gradinite sau clasa zero/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3746 secunde