Facultate în Marea Britanie, după Brexit? "Efectiv li se schimbă viața"

949
Facultate în Marea Britanie, după Brexit?

Articole de la același autor

Elevii și tinerii constănțeni care se gândesc să plece la facultate peste hotare și au luat în considerare Marea Britanie, trebuie să știe că pentru admiterea de anul acesta nu s-a schimbat nimic, după Brexit. Nu se știe încă, totuși, ce va fi de anul următor. Așa că, dacă terminați liceul în 2020 sau aveți deja diploma de Bacalaureat, nu ar trebui să stați pe gânduri și să prindeți ultimul tren spre studii în Anglia.

Aprobarea acordului Brexit cu Uniunea Europeană își va produce efectele în plan economic. Deși sectorul educațional din Marea Britanie transmite mesaje optimiste legate de traseul celor care studiază în UK sau urmează să studieze, pentru anul viitor nu se știe care va fi evoluția. Totuși, vor rămâne neschimbate cel puțin un an, așa că elevii constănțeni interesați de studii în Marea Britanie nu ar trebui să se descurajeze.

"Anul acesta, mai sunt două sesiuni de admitere, în luna mai și în luna septembrie. Există riscul să fie ultima șansă de a studia în Marea Britanie, cu vechile condiții. Nu știm ce o să fie de anul următor. Nici universitățile nu știu încă, de-abia acum își stabilesc strategiile. Se discută, se fac planuri. Cert este că admiterea din anul acesta este neschimbată, cu aceleași condiții și aceleași taxe. De asemenea, studenții primesc acel împrumut de studiu, fără probleme", a declarat, pentru "Cuget Liber", Antonio Frențescu, reprezentantul UK Connect Training Constanța, consultații care oferă sprijin tinerilor care vor să plece în Marea Britanie.

Potrivit acestuia, este posibil ca să mai fie organizată o sesiune de admitere în 2020, dar, deocamdată, nu a fost anunțată data. "Încă se reorganizează universitățile din Marea Britanie. Ele se bazează pe studenții din străinătate, mai ales cei români, care sunt serioși și bine pregătiți. Rămâne de văzut ce se va stabili. Însă, pentru elevii care termină anul acesta, este o șansă extraordinară", a subliniat consultatul UK Connect.

Prima condiție - atestatul de limba engleză

Tinerii constănțeni pot alege una dintre specializările celor cinci universități partenere, University College of Birmingham, Solent University, Ulster University, Middlesex University, Northumbria University. Aplicația se face cu sprijinul consultanților UK Connect, iar condițiile sunt extrem de lejere.

"Admiterea este foarte ușoară. Ei trebuie să prezinte un eseu în limba engleză, cu subiecte din viața de zi cu zi, apoi vor susține un interviu pe Skipe, cu reprezentanții universității, unde vor primi cinci întrebări. Pentru a-i pregăti pentru interviu, noi le punem la dispoziție chiar și modele de întrebări. Dacă știu limba engleză de nivel mediu, sigur se vor descurca. Dacă au atestat de limba engleză, nici măcar nu mai trebuie să dea testarea aceasta de limbă", a precizat reprezentantul UK Connect.

Programul cursurilor la facultate este flexibil, astfel încât studenții au și posibilitatea să lucreze pe parcursul celor trei ani de studiu. Consultanții UK Connect oferă consiliere gratuită pentru obținerea împrumutului în vederea finanțării cursurilor, dar și pentru găsirea unui loc de cazare și a unui loc de muncă.

"Noi îi ajutăm cu întreg procesul, și să găsească un loc de muncă și cazare. Avem parteneriate cu universități din mai multe orașe, astfel încât să acoperim patru zone diferite - Londra, Birmingham, Manchester și Southampton. Noi îi sfătuim să vină cu cel puțin 800 de lire la ei, apoi, cu cât încep să lucreze, cu atât le va fi mai ușor. Cursurile sunt două zile pe săptămână, de la ora 10 la ora 17, sau două seri pe săptămână, de la ora 18 la ora 21, plus sâmbăta, de la ora 10 la ora 17. Sunt cinci luni de vacanță pe an. Deci au timp și să studieze și să meargă la un job. Dacă sunt serioși, în câteva luni pot deveni independenți. Apoi, când termină facultatea, au locul de muncă asigurat, pentru că sunt foarte multe companii care le fac oferte imediat după absolvire. Efectiv li se schimbă viața", a completat Antonio Frențescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1041 secunde