Apel disperat al școlilor:

"Faceți ceva cu cornul și laptele, că ne năpădesc gândacii!"

1887
7

Articole de la același autor

Scoaterea din școli a programului guvernamental "Cornul și laptele" este tot mai intens dezbătută în ultima perioadă, mai ales de când s-au înregistrat numeroase cazuri de îmbolnăviri din cauza bacteriilor din lapte. 


Am stat de vorbă cu trei dintre ma-nagerii celor mai mari școli din municipiul Constanța, unde se ve-hiculează numeroase porții de corn cu lapte. 


De altfel, reprezentanți ai Minis-terului Educației s-au aflat, recent, în control pe această temă în nouă unități de învățământ. Printre instituțiile din municipiu, s-a numărat și Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica", unde prof. Aneta Dragnea ne-a declarat că s-au verificat spațiile de depozitare. "Noi am propune ca în loc de lapte să li se ofere iaurt, pentru că are termen de valabilitate mai lung și se evită incidentele nedorite. Avem frigidere, nu am avut probleme, dar întotdeauna am stat cu teamă. Cel puțin acum, când se încălzește afară…", a explicat prof. Dragnea. 


De aceeași părere a fost și prof. Aurora Ștefan, directorul Școlii Gimnaziale nr. 37, care era încântată că în loc de lapte copiii primiseră iaurt: "Chiar dacă ar părea că e mai greu de consumat, copiii se descurcă și îl preferă și ei". 


Prof. Nicoleta Bercaru, directorul Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza", ne-a semnalat o nouă aberație din cadrul acestui program. 


"Ni s-a solicitat să adunăm absenții la sfârșitul lunii, iar în prima zi din luna urmă-toare să ni se dea mai puține porții. Chiar nu mai știu ce să facă oamenii ăștia ca să ne încurce în birocrație. Așa cum am mai afirmat, definitivez în curând listele cu semnături de la părinți pentru a renunța la această mare bătaie de joc. În unele zile, laptele vine amar, iar cornul este proaspăt doar când îl primim. Este o mare risipă și o mare bătaie de joc. DSV ne tratează ca pe buticari, de parcă noi suntem de vină că nu putem redistribui prisoasele, așa încât să nu ne năpădească gândacii și carcalacii. Nu există o latură pozitivă în acest program! Să mă lase ca în două zile de la primire să dau produsele rămase, argumentat, în unitățile în care se consumă. Sau să fie aduse doar pentru cei care doresc cu-adevărat, ca în cazul burselor școlare", a declarat managerul Școlii "Tonitza". 


Ministerul Educației promite multe 
Cu prilejul vizitei sale la Constanța, ministrul Adrian Curaj a fost întrebat dacă Ministerul Educației poate interveni în această problemă. 


"Veghem la ce se întâmplă și încercăm să evaluăm. Este un program guvernamental și va trebui să discut împreună cu colegii mei și în Guvern cum anume îl putem modela astfel încât să fie eficient. Pe de altă parte, noi căutăm resurse pentru a veni cu o masă caldă, care să asigure o legătură bună spre școală după școală. Măcar acolo unde se poate acum. Eu cred că va trebui foarte bine gândit un altfel de program legat de resursa locală, nu va fi ceva standard, va trebui discutat cu nutriționiști, astfel încât să nu fie doar o bifă, ci chiar să obținem rezultate pentru copiii noștri. Dar nu cred că va fi un program care imediat să se întâmple. Acum discutăm costurile, vedem care este impactul financiar, căutăm surse pentru a avea continuitate. Din punc-tul de vedere al celor care vor oferi hrană, pot fi diverse variante. Sunt școli unde in-frastructura permite, sunt școli unde putem dezvolta infrastructură. Pe de altă parte, sunt convins că un astfel de program va aduce și interes local, în dezvoltarea de fur-nizori de calitate, cu produse potrivite școlii, fără să facem investiții în bucătării, în cantine, dar în locuri potrivite de luat masa", a mai promis ministrul. 


Comentează știrea

de la salmonella
3 aprilie 2016
la bacteria e-coli?

Nu, ca dl Curaj are un curaj nebun sa ne spuna ca mai bine se renunta la laptele si cornul, iaurtul si marul, ca sa li se dea copiilor o masa calda la scoala! Nu se stie unde, ca cantine n-avem ( scuzati cacofonia), oricum nu e graba, nu s-au imbolnavit chiar toti elevii. Poate le serviti intâi masa....pe bancuțe si dup-aia construiti spatii corespunzatoare.....Si cu furnizorii de calitate ne-am lamurit.

cornuri tari si lapte amarui
3 aprilie 2016
un mandat prea scurt ptr ceva serios

Vegheati la ce se intampla, incercati sa evaluati....si uite-asa vi se incheie si mandatul! Mai vedem noi ce se intampla dupa aceea, nu?

luci
4 aprilie 2016
....

Ba,voi(politicieni)sunteti batuti in cap. Da ma un bon de 5-10lei la fiecare copil si sa se duca sa isi cumpere ce considera el ca mănâncă. Dati copiilor jegosu ala de corn care nu are nici un gust si este de o textura dubioasa(se sfarama,nu are o crema in el nu are un rahat nu are o stafida) , este o bucata de pâine alba,dulceaga care iti rămâne proptita in gat. Si laptele ala care zici ca e spalatura de bidoane. Acum vreti masa calda....pai iara incepeti cu contracte(vândute). Sau imbogatit pișcotari si laptari vostri si acum vreti sa dati si restaurantelor de supt din buget. Dati ma un bon pe zi de 5-10lei,intr-o luna sunt 20 -25 de bonuri si sa fie impartite de diriginta si se termina cu spatii de depozitare, cantine,frigidere, gandaci si mai ales se termina cu bătaia asta de joc.

luci
4 aprilie 2016
....

Aceiaai bătaie de joc este si cu pensionari când ii cheamă sa le dea pachetele. Ii umileste la cozi sa vada cine este stăpânul lor. Pachetul ala costa maxim 20 lei ,ar putea sa le dea un bon de valoarea pachetului sa meargă sa isi cumpere din magazin ei. Bonul ar putea fi distribuit împreună cu cuponul de pensie. Nu merita sa fie umiliti la cozi in halul asta, ei au muncit pt noi si e de datoria noastră sa ii ajutam acum. Rusine administratori locale

Elev
4 aprilie 2016
Pedagogic

Daca la Liceul Pedagogic exista si cantina si camere care ar putea fi folosite pentru lapte si corn, ce? Copii de gimnaziu nu primesc, iar sobolanii umbla liber!

George
4 aprilie 2016
Cornul si laptele

Asta a fost o gaselnita populista prin care afaceristi"de partid"mai castiga niste bani.De ce nu se dau salarii decente parintilor astfel ca vor cumpara si da copiilor si lactate si patiserie si fructe etc? Nemernici.Aceeasi situatie si pentru pachetele pt.pensionari.

Dobre & sons
4 aprilie 2016
ia lasati fratica

cornul si laptele in pace, ca treaba merge ca unsa, nu va mai bagti voi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5715 secunde