Expoziție Interculturală realizată de 25 de elevi și studenți

194
Expoziție Interculturală realizată de 25 de elevi și studenți - expozitieinterculturala-1447957316.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Centrul Naval Național pentru Studii și Inițiativă în Educație, Sport și Tradiții din Constanța și International Organization for Democracy and Human Rights - IODHR din Oslo, Norvegia, organizează vernisajul unei expoziții interculturale, la sediul Muzeului de Artă, duminică, 22 noiembrie, începând cu ora 12.

Expoziția va cuprinde lucrările realizate în cadrul proiectului Centrul pentru Educație Interculturală Constanța (CPEIC) de cei 25 de tineri, elevi și studenți de la Colegiul de Arte "Regina Maria", respectiv Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, care alcătuiesc grupul țintă al proiectului.

Alături de lucrările grupului țintă al proiectului, vor expune și artiști consacrați din România (Nicolae Morărescu, Ignat Ștefanov, Marieta Besu, Aurelian Broască, Loretta Băluță, Mirela Dimcea, Eugenia Botezatu, Cătălin Botezatu, Marcel Pârâială, Iolanda Manolescu, Niță Manolescu, Lelia Rus-Pîrvan) și din Norvegia (Anni Onsager, Arnhild Grimseid, Elin Setara, Kirsten Morck, Line Schjolberg, Mariannei Haukaas, Pal Unger, Ragnhild Steig Svenningsen).

În aceeași zi cu vernisajul, va avea loc și cel de-al treilea atelier de educație interculturală, cu tema "Problema stereotipurilor și a prejudecăților în ceea ce privește comunitățile minoritare". Acesta va fi moderat de Amal Jamal, expert intercultural în cadrul proiectului Centrul pentru Educație Interculturală Constanța, angajat din partea partenerului norvegian în proiect, și susținut de Demostene Olariu, expert intercultural angajat de IODHR în proiect și lect. dr. Cristina Gelan, expert intercultural angajat de Promotorul de proiect.

La eveniment, sunt invitați reprezentanții celor trei parteneri de proiect, reprezentanți și elevi de la Colegiul de Arte și reprezentanți și studenți de la Facultatea de Arte, reprezentanți ai consulatelor și institutelor culturale din Constanța, reprezentanți ai autorității locale și centrale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7683 secunde