Expoziție de arhitectură la Colegiul de Arte "Regina Maria"

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 09 Iunie 2018 269
Elevii claselor primare de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța își vor prezenta cu mândrie, în acest week-end, lucrările realizate în cadrul programelor „De-a arhitectura mini” și „De-a arhitectura în orașul meu”. Sâmbătă, începând cu ora 9.00, în curtea interioară a colegiului, va fi deschisă expoziția de sfârșit de an a claselor de la ciclul primar care au participat în anul școlar 2017-2018 la cele două programe derulate împreună cu Asociația „De-a Arhitectura”.

Machetele și desenele realizate de copii reprezintă rezultatul tuturor activităților desfășurate în acest an școlar, multe din lucrări fiind de-a dreptul spectaculoase.

„Asociația «De-a Arhitectura» se implică activ în educația copiilor începând cu anul 2013, contribuind la dezvoltarea bagajului de cultură generală a celor mici, în scopul de a implica elevii în viața orașului și pentru a consolida, încet, dar sigur, educația urbană. Astfel, asociația propune o îmbogățire a culturii arhitecturale și urbane a societății românești actuale prin educația copiilor, ajutându-i pe cei mici să înțeleagă arhitectura și mediul construit și să facă legături între ceea ce află la școală și procesele complexe care transformă locurile în care trăiesc. Ca viitori adulți, cetățeni și chiar factori de decizie, ei trebuie formați să participe activ la modelarea locului în care vor trăi și să creeze, utilizând atât moștenirea culturală, cât și inovația, comunități cu o viață sănătoasă și armonioasă”, explică drd. arh. Irina Filip, coordonatorul evenimentului din partea Asociației „De-a Arhitectura” și profesor la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța. La nivelul orașului Constanța, unitățile de învățământ care au făcut parte în acest an școlar din programul Asociației „De-a Arhitectura” sunt Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu”, Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian”, Școala Gimnazială nr. 37, Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” și Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei