Experiență memorabilă pentru patru cadre didactice de la Școala "Dimitrie Cantemir"

1190

Articole de la același autor

Timp de o săptămână, prof. Iris Sarchizian, directorul Școlii Gimnaziale nr. 38 "Dimitrie Cantemir", alături de prof. înv. pr. Claudia Cârstocea, prof. înv. pr. Anca Emandii și prof. înv. pr. Alina Stan, a participat la cea de-a doua mobilitate a proiectului Erasmus+, K2, "Seeing and reading the values" ("Văzând și citind valorile"), în orașul Nettuno, Italia.


Proiectul adună laolaltă cadre didactice din învățământul primar din șase țări: Turcia, Italia, Spania, Croația, Polonia și România. 


Obiectivele acestui proiect sunt formarea și dezvoltarea gândirii creative a copiilor prin activități bazate pe interpretarea de imagini, îmbunătățirea exprimării orale și scrise, dezvoltarea abilităților sociale și transformarea valorilor universale în stil de viață. Fiecare din școlile implicate în proiect are distribuită câte o valoare: Turcia - toleranță, Ro-mânia - generozitate, Italia - respon-sabilitate, Polonia - curățenie, Croația - cinste și Spania - întrajutorare. 


Alături de cadrele didactice din celelalte țări, cadrele didactice române au vizitat Instituto Comprehensivo Nettuno, format din cinci unități școlare, două grădinițe și trei școli primare. În cea de-a treia zi a vizitei, toate delegațiile au participat la o conferință în cadrul Palatului comunal al orașului Nettuno, la care a luat parte, alături de primar și de directorul institutului, și responsabili cu învățământul și cultura în comunitatea locală. 


"Astfel de schimburi de experiență au ca scop dezvoltarea personală, profesională și socială prin dezvoltarea de competențe într-un context internațional, aprofundarea unei limbi străine, conștientizarea importanței și înțelegerea unor alte culturi și unor alte țări, îmbunătățirea procesului de predare și, de asemenea, dezvoltarea capacității organizaționale în contextual cooperării europene și internaționale", declara prof. Sarchizian. 


Următoarea mobilitate în cadrul proiectului este în luna iunie, iar țara gazdă va fi de data aceasta Polonia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3386 secunde