Excepționala reușită a unui mircist

220
Excepționala reușită a unui mircist - ignatioan-1364202789.jpg
Elevii români participanți la a XI-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO), competiție cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obținut o medalie de aur și o medalie de argint, a anunțat duminică Ministerul Educației Naționale.

Cei trei medaliați cu aur sunt Ioan Ignat, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, Dan Mircea Mirea, de la Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova, și Dumitru Călugăru, de la Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu. Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin și Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Iași, au intrat în posesia medaliilor de argint.

Ediția curentă a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene s-a desfășurat în Luxemburg, în perioada 17-24 martie, și a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o țară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susțin două probe practice la trei discipline - biologie, chimie și fizică (punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Tata, discriminat în abecedare
Pagina a fost generata in 0.3268 secunde