Examene de limbi străine cu recunoaștere internațională

726
Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța anunță noi sesiuni de examene de limbă străină finalizate cu obținerea unor certificate cu recunoaștere internațională, în calitatea sa de centru Cambridge (limba engleză) și DELF Scolaire (limba franceză).
Înscriindu-se în specificul acestei instituții, și anume acela de a promova învățarea limbilor străine la standardele cele mai înalte, aceste examene vin în sprijinul tuturor celor ce doresc o confirmare competentă a cunoștințelor lor de limba engleză sau franceză. În plus, dat fiind că din 2010 proba de competențe la limbă străină din cadrul bacalaureatului se poate echivala cu o diplomă de acest gen, care să ateste cunoștințe de cel puțin nivelul B 1 conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbile Străine, aceste examene se adresează în special elevilor din clasele a XII-a.
Pentru limba engleză, pentru obținerea diplomei Cambridge, instituția organizează în perioada imediat următoare examene de simulare, astfel: pentru nivelul B2 (FCE), examenul va avea loc pe 30 ianuarie, ora 8 (proba scrisă) și pe 31 ianuarie (proba orală). Pentru nivelul C1 (CAE), examenul va avea loc pe 13 februarie, ora 8 (proba scrisă) și pe 14 februarie (proba orală). Nu se fac înscrieri prealabile, taxa de examen, în valoare de 60 de RON, achitându-se în ziua primei probe a fiecărui examen.
În ceea ce privește limba franceză, în zilele de 23 și 24 aprilie 2010 va avea loc o nouă sesiune de DELF scolaire, la care sunt invitați să participe elevi de toate nivelurile, de la A1 până la B2. Înscrierile vor începe în curând, la liceu, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2506 secunde