Evenimente dedicate Unirii Principatelor

197
Evenimente dedicate Unirii Principatelor - unireaprincipatelorromane-1516624364.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 24 ianuarie, se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.


Astfel, la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia de la ora 8.00 Sfânta Liturghie, iar de la ora 10.00 slujba Te Deum-ului în memoria celor care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor. Slujba de Te Deum se va oficia și la bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului. După slujbă, clopotele vor fi trase timp de un minut, în cinstea făuritorilor Unirii Principatelor.


Tot la Catedrală, la ora 10.30, vor fi premiate cele mai bune lucrări participante la concursul "Dobrogea, înainte și după 1878". La cele trei secțiuni (fotografie, desen și eseu) au participat 80 de elevi din 15 școli.


Concursul s-a desfășurat pe durata semestrului I al anului școlar și este inclus în proiectul educațional "România în sărbătoare", fiind organizat de către Departamentul Cultural-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională "Cultul Eroilor Regina Maria", filiala Constanța, și Asociația "Casa Mării Negre".


Începând cu ora 11.00, în Biblioteca Arhiepiscopiei Tomisului se va desfășura evenimentul-conferință "Unitatea națională – bază a demnității naționale".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3224 secunde