Evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri

234
Evenimente dedicate Centenarului  Marii Uniri - simpozion-1539870193.jpg

Articole de la același autor

Înalt Preasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va lua parte sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 12.00, la simpozionul "Clerici din Dobrogea în perioada 1916 - 1919", desfășurat la mănăstirea Dervent.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului "Centenarul Unirii în Dobrogea, locul unde începe istoria românilor" și este dedicat atât Centenarului Marii Uniri, cât și aniversării a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România.

Totodată, acțiunile care se vor derula în cadrul acestuia au ca scop evidențierea participării clerului dobrogean la acțiunile militare și politice din perioada 1916-1919, care au condus la Marea Unire.

Activitățile vor începe de la ora 11.00, cu slujba parastasului pentru eroi, după care urmează scurte alocuțiuni tematice ale prof. univ. dr. Stoica Lascu, de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, conf. univ. dr. Marian Zidaru, lect. univ. dr. Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre, dr. Lavinia Dumitrașcu, de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, și alții. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4192 secunde