Eveniment important pe platoul din fața Muzeului de Artă Populară Constanța

164
Eveniment important pe platoul din fața Muzeului de Artă Populară Constanța - vasilemoldoveanu2-1565594008.jpg

Articole recomandate

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează, în perioada 15-17 august, pe platoul din fața instituției de cultură, evenimentul "Prelucrarea artistică a lemnului" care face parte din seria de manifestări "Meșteșuguri tradiționale".

Din Moreni, județul Dâmbovița, va participa meșterul Vasile Moldoveanu. El va veni la târg cu icoane pictate pe sticlă cu rame din lemn acoperite de crestături, icoane de vatră, cruci de mână, troițe, lăzi de zestre în miniatură și alte obiecte realizate după modele tradiționale.

Localitatea Băbeni din județul Vâlcea, centru specializat în prelucrarea obiectelor de lemn de uz gospodăresc, va fi reprezentată de Constantin Lepădatu. Meșterul va aduce la Constanța linguri, găvane, platouri, mese rotunde și scăunele cu trei picioare, realizate prin tehnici simple: tăiere, cioplire, scobire și șlefuire, unele obiecte fiind înfrumusețate cu crestături mărunte.

Din Fălticeni, județul Suceava, va veni la Constanța meșterul Marian Viorel, cunoscut pentru lingurile sale cu cozile acoperite de crestături care iau forma unor simboluri rare și milenare, precum: soarele, cercul vieții, șarpele, pasărea, multe dintre ele fiind legate de ceremonialurile nupțiale.

Prin prezența la Constanța a acestor meșteri populari, Muzeul de Artă Populară și-a propus să arate continuitatea și evoluția meșteșugului prelucrării lemnului și modul în care s-au perpetuat în timp formele tradiționale și motivele decorative. Cei interesați să observe această evoluție pot vizita Muzeul de Artă Populară Constanța, pentru a descoperi obiectele de patrimoniu din lemn, aflate în expozițiile permanentă și temporară. Instituția de cultură este deschisă zilnic, între orele 09.00-20.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8846 secunde