Eveniment important la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța

165
Eveniment important la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța - untitled-1568896338.jpg

Articole recomandate

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și Asociația Culturală DAR DEVELOPMENT din București, invită publicul iubitor de frumos, vineri, 20 septembrie ora 13:30, la vernisajul expoziției "Glass Nouveau"- Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu.

La confluența dintre artă și meșteșug, tehnica vitraliului, în care sunt realizate oglinzile care alcătuiesc această expoziție, este în mare parte bazată pe creativitatea și pe experimentele continue ale autorului, care a căutat îndelung modul ideal în care să se manifeste în atelierul său din Orăștie, județul Hunedoara, unde a creat brandul "Căsuța cu Vitralii". 


Expoziția, ce poate fi vizitată în perioada 20 septembrie-20 octombrie 2019, la etajul al II-lea al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, este însoțită și de un interesant catalog, realizat de Editura DARK Publishing. Lucrările prezentate se pot achiziționa și vor fi însoțite de un certificat de unicitate, care va menționa și expozițiile din care au făcut parte.


Pe lângă reprezentanții muzeului, la vernisaj vor participa artistul Cristian Florin Anghelescu, autorul lucrărilor, și Alexandra Brutaru, președinta Asociației DAR DEVELOPMENT. Pentru că realizarea vitraliului este o tehnică veche și rară, Cristian Florin Anghelescu se bucură să o împărtășească, în cadrul unui atelier demonstrativ, elevilor Colegiului Național de Artă "Regina Maria" și ai Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța și pentru deschiderea arătată exprimăm mulțumiri atât unităților școlare participante, cât si Inspectoratului Școlar Județean Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3632 secunde