Eveniment dedicat Zilei limbii, alfabetului și culturii armene, la Constanța

191
Eveniment dedicat Zilei limbii, alfabetului și culturii armene, la Constanța - evenimentarmeni-1571172026.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța, organizează, sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 17.00, la Muzeul de Artă Constanța, un eveniment dedicat "Zilei limbii, alfabetului și culturii armene". 
Evenimentul este prilejuit, de asemenea, de sărbătorirea a 150 de ani de la nașterea marelui Komidas, arhimandrit, compozitor, muzicolog, pedagog, profesor și etnograf și a 150 de ani de la nașterea poetului armean Hovhannes Tumanian. Aniversarea nașterii lui Komidas și a lui Hovhannes Tumanian este inclusă în calendarul sărbătorilor Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură - UNESCO. 


În cadrul evenimentului, va avea loc lansarea cărții "Limba armeană fără profesor", de Arsen Arzumanyan, un instrument de învățare a limbii armene cu o structură unică, bazată pe principiul învățării autodidactice și pe transliterarea adaptată la limba română, oferind soluții legate de ortografie și fonologie în același timp. 


Cei prezenți vor fi delectați și de un concert susținut de soprana Armine Khachatryan, acompaniată de pianista Carmen Asfadurian. De asemenea, pianistul Aram Nita va oferi spectatorilor un moment de artistic special, cu piese de Mozart, Chopin și Liszt. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3663 secunde