Este oficial! Elevii cu medii sub 5 la Evaluarea Națională nu mai pot merge la liceu

235
Este oficial! Elevii cu medii sub 5 la Evaluarea Națională nu mai pot merge la liceu - esteoficial-1567711619.jpg

Articole de la același autor

Elevii care la Evaluarea Națională de anul viitor nu vor reuși să obțină cel puțin media 5 nu vor mai putea merge la liceu, ci doar în învățământul profesional. 


Conform metodologiei de admitere stabilită de Ministerului Educației pentru anul școlar 2019 - 2020, "la procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020 - 2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere este minimum 5". 


Ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în anul școlar următor a fost publicat, în cursul zilei de ieri, în Monitorul Oficial.


Măsura este privită cu ochi buni de profesori, care consideră că un elev care nu reușește să ia la limba română și la matematică minimum media 5 la Evaluarea Națională nu va reuși să recupereze lipsa de cunoștințe de bază și să promoveze examenul de bacalaureat. 


Fără diploma de bacalaureat și fără să fi învățat o meserie într-o clasă tehnologică, de exemplu, acesta va avea șanse mici pe piața muncii, îngroșând rândurile șomerilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4328 secunde