Eroii de la Mărășești, comemorați pentru jertfa lor

154
Eroii de la Mărășești, comemorați pentru jertfa lor - marasesti1-1500818209.jpg

Articole de la același autor

Week-end-ul acesta au fost organizate o serie de acțiuni cu scopul de a cinsti memoria celor care, în 1917, și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă de la Mărăști, Mărășești și Oituz, luptând pentru apărarea țării și întregirea neamului. Acestea au fost posibile cu sprijinul Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria", filiala Constanța, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" și Asociația Culturală "Astra Dobrogeană". Evenimentele continuă până la data de 4 august.

Bătălia de la Mărășești a fost cea mai importantă operațiune militară desfășurată de Armata Română în timpul Primului Război Mondial. Mai mult decât atât, aceasta a fost o operațiune complexă, de apărare și menținere a liniei frontului, punctată cu numeroase riposte ofensive din partea românilor, în condițiile în care armata rusă era în plină disoluție revoluționară.

În inima românilor, această bătălie are un loc special datorită eroismului de care au dat dovadă ostașii români și a faptelor de arme ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, căpitanului Grigore Ignat, generalului Eremia Grigorescu, dar mai ales datorită legendarei expresii "Pe aici nu se trece".  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5199 secunde