Emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a. Începe evaluarea națională 2018

464
Emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a. Începe evaluarea națională 2018 - fotofondexamen-1528636221.jpg

Articole de la același autor

Zi importantă, astăzi, pentru absolvenții clasei a VIII-a: începe evaluarea națională. 5.294 de absolvenți de clasa a VIII-a din județul Constanța sunt înscriși pentru a susține examenul care debutează astăzi cu proba scrisă la limba și literatura română.

Aceștia trebuie să se prezinte la centrul de examen de care aparțin, cel mai târziu la ora 8.30.

"Probele scrise încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev", explică prof. Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Probele sunt monitorizate audio și video. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc., candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învățământ sau centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen.

De asemenea, elevii sunt informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări, manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare, stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și instrumente de desen la matematică.

Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale, cazurile de fraudă și tentativă de fraudă sunt sancționate cu excluderea din examen și acordarea notei 1.

Telverde pentru sesizarea neregulilor

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziție și o linie Telverde pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul evaluării naționale. Astfel, numărul de telefon 0800/801.100 va fi disponibil în perioada 11 - 14 iunie, între orele 8.00 și 16.00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8.00 și 14.00.

Evaluarea națională se desfășoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Rezultatele, afișate pe 19 iunie

Conform calendarului de desfășurare a evaluării naționale 2018, miercuri, 13 iunie, este programată proba scrisă la matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12.00, iar în aceeași zi se pot depune contestații, în intervalul orar 14.00 - 19.00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.453 secunde