Eminescu, comemorat și de Arhiepiscopia Tomisului

191
2
Eminescu, comemorat  și de Arhiepiscopia Tomisului - manifestare-1515941870.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 15 ianuarie, începând cu ora 14.00, în Sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului va avea loc manifestarea cultural-artistică "Ziua lui Mihai Eminescu - Ziua Culturii Naționale".

În cadrul acestui eveniment vor avea loc o serie de activități al căror scop este omagierea personalității poetului național Mihai Eminescu, la 168 de ani de la nașterea lui.

Astfel, constănțenii interesați vor putea lua parte la un recital de poezie eminesciană susținut de către membrii Cercului teatral din cadrul Seminarului Teologic "Sfântul Dionisie Exiguul", coordonator dr. Carmen Ciornea, și diverse momente muzicale pe versuri eminesciene susținute de către Grupul vocal "Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul", dirijor arhidiacon prof. Adrian Clinciu. Totodată, va avea loc și conferința "Eminescu - expresie integrală a sufletului românesc", în cadrul căreia vor susține prelegeri IPS Teodosie și alții.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă "Sfântul Apostol Andrei" din cadrul Universității "Ovidius", în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Cuvios Dionisie Exiguul" Constanța, Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I", filiala Constanța, Asociația culturală "Astra Dobrogeană" și Radio "Dobrogea". Intrarea va fi liberă. 

Comentează știrea

lora
15 ianuarie 2018
dcc

Ofertă valabilă pentru toți. Aveți nevoie de un împrumut, dar sunteți respins de bancă sau de instituțiile financiare care vă plasează în condiții neschimbate la venitul dumneavoastră lunar, la dobânzi exorbitante. Vrei să ai un împrumut pentru a-ți satisface nevoile. Nici o problemă. Oricare ar fi situația dvs. financiară, vă ofer ipoteci, împrumuturi comerciale, împrumuturi internaționale, împrumuturi personale, împrumuturi exclusive și împrumuturi educaționale. Îți ofer credite la parteneriate și multe. aveți într-adevăr nevoie, astfel încât să intrați în legătură. e-mail: [email protected] [email protected] Whatsapp: 0033644664081

Gigi
15 ianuarie 2018
Aiurea !

Eminescu , Mihai Eminescu , nu are si nici nu a a avut vreodata vreo legatura cu Biserica Ortodoxa Romana ! Eminescu a fost ateu , un om liber de orice implicare religioasa , care a apreciat stiintele , in care credea cu mare implicare intelectuala . Faptul ca berbeci ordinari de felul lui Teodosie Spagoveanul se leaga de Eminescu reprezinta o mare ofensa adusa culturii nationale . Ortodoxia nu are nicio legatura cu Eminescu , cum nu are nici Eminescu cu popalaii ignoranti din acest spatiu ! Incercarea de a-l confisca pe Eminescu reprezinta o insulta pentru cei care mai gandesc in spatiul romanesc ! Neamul spagovenilor pravoslavnici trebuie sa-si tina dracului acasa ghearele mizerabile si sa lase opera eminesciana in pace ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5095 secunde