#BullyingFreeMinds

Elevii și profesorii învață să combată fenomenul de excluziune socială

207

Articole de la același autor

Tot mai mult, în școlile din Constanța apar cazuri de elevi terorizați de colegi sau excluși din cauză că sunt mai speciali. Fenomenul, cunoscut în toată lumea drept bullying, este extrem de periculos și, ignorat, poate duce la adevărate tragedii.

Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, ai organizațiilor "Împreună pentru viitor" și ADAPTO, împreună cu reprezentanți ai Școlii Gimnaziale nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hașdeu", dar și ai școlilor partenere din municipiul Constanța, și-au dat întâlnire pentru a dezbate acest subiect delicat - excluziunea socială.

Proiectul se derulează în perioada 2016 - 2018, participante fiind unități de învățământ din România, Grecia, Italia, Lituania, Portugalia și Turcia.

"Scopul proiectului este abordarea fenomenului bullying prin educație, empatie și conștientizare. Tocmai de aceea, una din activitățile organizate se numește «Ziua cuvintelor dragi» și este dedicată elevilor", explică prof. Georgeta Mocanu Apostu, unul din cadrele didactice din echipa de proiect.

În cadrul workshop-ului "Exemple de bună practică pentru reducerea fenomenului de excluziune socială", profesorii au avut ocazia de a face schimb de experiență și idei pentru a putea combate aceste practici în cadrul școlilor lor. De asemenea, elevii au fost invitați să discute despre "Autocontrol și apărare" și au aflat că acțiunile lor îi pot răni pe colegii lor și îi pot marca pe viață. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5873 secunde