Elevii și profesorii fac apel către agenții economici să doneze echipamente pentru învățarea online

280
Elevii și profesorii fac apel către agenții economici să doneze echipamente pentru învățarea online - eleviisiprofesorii-1586443733.jpg

Articole de la același autor

De când sunt suspendate cursurile școlare, elevii și profesorii fac eforturi pentru a participa și susține lecții online. Din păcate, nu toți au la dispoziție echipamentele necesare.

Tocmai de aceea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Constanța, solicită sprijinul tuturor agenților economici și al reprezentanților comunității constănțene care vor să se alăture eforturilor Ministerului Educației și Cercetării de a găsi soluții pentru elevii aflați într-o situație de vulnerabilitate educațională.

"Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi sau resigilate/ recondiționate și în bună stare de funcționare, cu o posibilă conectare la rețeaua de internet, vom putea asigura continuarea învățării la distanță în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluției situației epidemiologice naționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2", precizează inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Suspendarea cursurilor școlare a determinat adaptarea sistemului de învățământ și adoptarea unei strategii de învățare online, pentru a le permite elevilor continuarea studiilor la distanță și menținerea conectării cu profesorii și colegii de clasă.

La nivelul județului Constanța, există elevi pentru care accesul la platformele de învățare online este mai dificil și, drept urmare, nu se poate asigura o continuitate a învățării. Așadar, în această perioadă în care sunt promovate școala și învățarea la distanță, clasele virtuale, utilizarea platformelor și a resurselor educaționale deschise, soluția pentru acești copii ai comunității județului Constanța ca sloganul «Școala de acasă» să fie real o reprezintă dotarea cu mijloace IT necesare desfășurării educației online.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean al Elevilor Constanța realizează acest demers de identificare a unor potențiali donatori de echipamente și servicii pentru elevii din județul nostru.

"Solidarizându-ne demersurilor întreprinse de autoritățile administrației publice centrale, prin acțiunile noastre conjugate vom găsi soluția oricărei probleme", a mai spus șeful ISJ Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0103 secunde