Elevii resping ideea introducerii uniformelor școlare: bani aruncați pe fereastră

259
Elevii resping ideea introducerii uniformelor școlare: bani aruncați pe fereastră - studentiirespingideea2-1597427757.jpg

Articole de la același autor

Asociațiile de elevi din Constanța, București și Ilfov, Maramureș și Vâlcea condamnă ferm aprobarea de către Senat a proiectului de lege care alocă 350 de lei pentru uniforma fiecărui elev și fac apel la membrii Camerei Deputaților să voteze împotriva propunerii legislative.

La începutul acestei săptămâni, Senatul Româniai a aprobat un proiect de lege prin care fiecare elev ar putea beneficia de 350 de lei din bugetul Ministerului Educației și Cercetării, pentru achiziționarea de uniforme școlare, modelul urmând a fi stabilit de consiliul profesoral al fiecărei unități de învățământ.

"Tragem un semnal de alarmă cu privire la ineficiența măsurii, aceasta având un impact real în soluționarea problemei siguranței elevilor, menționată în expunerea de motive. Introducerea uniformelor școlare nu va compensa lipsa agenților de pază din unitățile de învățământ, adevărata problemă fiind neasigurarea de fonduri pentru pază prin finanțarea complementară de către Consiliile locale, paza umană ajungând să fie de multe ori asigurată de către asociațiile de părinți, prin colectarea fondului școlii", a declarat Andreea Sabina Spătariu, președintele AEC Constanța.

Potrivit acesteia, singurul rol propriu-zis pe care uniformele școlare le vor avea va fi cel de identificare a elevilor, lucru care poate fi făcut ușor cu ajutorul carnetelor de elev. În plus, reprezentanții elevilor consideră că măsura distrage atenția publică de la adevăratele probleme ale sistemului de învățământ preuniversitar și folosește fonduri ce ar putea fi investite în renovări, achiziționarea de dispozitive conectate la internet etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0092 secunde