Elevii Liceului "Virgil Madgearu" se specializează în Franța

275
Elevii Liceului

Articole de la același autor

15 elevi de la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" din Constanța se află, zilele acestea, în Franța, la un stagiu de pregătire, alături de colegi din Brazilia, China, Japonia și Maroc. Este vorba despre proiectul "Întâlnirile franco-române pentru turism", coordonat de prof. Camelia Isabela Marcu. 


15 elevi din clasa a XI-a, însoțiți de trei profesori, își vor desfășura stagiul de pregătire practică în specializarea Alimentație publică și turism, în Franța, în perioada 29 aprilie - 20 mai, la Montpellier - CFA Sete. 


În urma acțiunilor organizate de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Ministerul Educației Naționale și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, cu sprijinul Asociației franceze a liceelor cu filiera de formare în domeniul hotelier, alimentație publică și turism, acest proiect a demarat în iulie 2017, cu prilejul parteneriatului încheiat între Primăria Constanța și Regiunea Occitane din Franța. 


În proiectul pentru tineret III (2017 - 2019), sunt cuprinse unități de învățământ din orașe alese din România, Japonia, Brazilia, China și Maroc, care vor fi mobilizate cu această ocazie. 


"Mobilitatea internațională și schimburile cu parteneri străini care parcurg aceleași formări sunt o oportunitate excepțională de a valoriza competențele individuale ale elevilor. Această șansă acordată copiilor liceului nostru este rezultatul muncii în echipă din care fac parte profesori, inspectori de specialitate, agenți economici și reprezentanți ai primăriei din Constanța, echipă care a înțeles că acest proiect este unul profitabil din punct de vedere profesional și uman, care aduce pe termen lung un câștig de valoare în demersul nostru de a moderniza filierele de formare", precizează coordonatorul proiectului, prof. ec. Camelia Isabela Marcu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3776 secunde