Elevii Liceului "Virgil Madgearu" s-au specializat în Franța

544

Articole de la același autor

15 elevi în clasa a XI-a a de la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" din Constanța au avut parte de trei săptămâni de practică și specializare în Franța. Ei au revenit, luni dimineață, în oraș, după un drum lung prin Montpellier, Nisa, București, Constanța. 


Însoțiți de profesorii Carmen Irimia, Adela Filip și Gabriel Olaru, aceștia și-au desfășurat stagiul de pregătire practică în specializarea "Alimentație publică și turism", la Centrul de Formare Profesională Montpellier - CFA Sete. 


"În urma relațiilor de colaborare între toți factorii implicați în formarea și dezvoltarea personală și profesională a elevilor, acțiunile organizate de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Ministerul Educației Naționale și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) și mediul de afaceri, Liceul Tehnologic «Virgil Madgearu» din Constanța va fi gazdă, la rândul lui, în luna octombrie, când vor sosi elevii francezi", precizează coordonatorul proiectului, prof. ec. Camelia Isabela Marcu. 


Proiectul, intitulat "Întâlnirile franco-române ale turismului. Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare", se va derula pe parcursul a doi ani și răspunde nevoii de creare a cadrului propice de transfer al competențelor profesorilor către elevi, precum și nevoii elevilor de a dobândi competențe profesionale în vederea facilitării tranziției de la școală la viața activă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5976 secunde