Elevii Liceului "Lucian Blaga", donații pentru colegii lor din Centrul de plasament "Cristina"

203
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "Lucian Blaga" s-au oprit din învățat și s-au gândit pentru câteva ore și la colegii lor mai puțin norocoși. Aceștia au strâns cantități impresionante de produse alimentare pe care le-au oferit Centrului de plasament "Cristina", care găzduiește copii aflați în grija statului. 


Activitatea de voluntariat "Săptămâna legumelor și fructelor donate" s-a desfășurat în cadrul campaniei sociale Strategia Națională de Acțiune Comunitară. De altfel, demersul face parte din calendarul activităților educative naționale, scopul campaniei fiind de a sensibiliza elevii cu privire la situația dificilă în care se află unii copii, afectați de lipsa de alimente. 
Elevii au adus la școală mere, portocale, clementine, banane, cartofi, ceapă, morcovi, varză, fasole, conserve de mazăre și de păstăi, dulciuri dar și alte alimente atât de necesare într-o gospodărie: ulei, făină, zahăr, orez sau mălai. Cu toate aceste daruri, un reprezentant al liceului și câțiva liceeni inimoși au ajuns la Centrul de plasament "Cristina" și și-au dedicat o oră din programul lor pentru a împărtăși din generozitatea elevilor Liceului "Lucian Blaga". 


"Voluntariatul atinge inimi și emoționează de fiecare dată când ți se oferă ocazia să faci fapte bune. Când ajuți la adunarea tuturor acestor daruri și te gândești că fiecare a dat puțin din ceea ce are el acasă și puținul cu puțin s-a înmulțit, îți crește inima și mișcă astfel ceva în tine. Mă implic de câte ori mi se oferă ocazia, e de ajuns să te implici o singură dată și apoi nu mai poți rezista impulsului. De abia așteptam și anul acesta activitatea de donare de alimente, am fost cu mama la cumpărături și am făcut cumpărături duble, ca și cum mai aveam un frate acasă", a mărturisit o elevă a Liceului "Blaga". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2531 secunde