Elevii Liceului "Ion Bănescu", în elita roboticii

1395
1

Articole de la același autor

Elevii Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" s-au întors triumfători de la cel mai important concurs de robotică pentru elevi pe plan mondial, BRD First Tech Challenge. Potrivit directorului instituției de învățământ, Virginica Barabaș, acesta a fost al doilea sezon în România, iar în fiecare sezon are loc un alt joc.

Jocul din acest an s-a numit "Relic Recovery". La acest concurs, peste 1.200 elevi participanți din 90 licee, plus două echipe internaționale au trecut de preselecție, care le-a dat aripi elevilor Liceului Tehnologic din Mangalia.

"Să participi la o jurizare internațională a unui proiect și să treci de ea (când în orașul tău ești creditat cu lipsa de performanță sau de șansă) este un semnal că ești performant, că prejudecățile pot fi dărâmate", a subliniat directorul.

Au urmat jocurile amicale eliminatorii, din martie 2018, în patru mari orașe ale țării. Campionatul Național s-a desfășurat pe 23-25 martie, la Sala Polivalentă din București. Miza era uriașă: participarea la Campionatul Mondial de la Detroit, SUA, din aprilie.

Echipa mangaliotă a fost formată din Andrei Purcelea, Victor Clipici, Robert Duca, Mircea Peteu, Radu Oprică, Ioana Cosma, Laura Ioneciu, Mihai Dediță, Mioara Lupu și Diana Posmoșanu, îndrumați de profesorii Eugen Terente, Iulian Cioroianu și Virginica Barabaș.

În acest fel, Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia s-a așezat curajos la masa colegiilor naționale, a liceelor de informatică naționale și internaționale și și-a apărat șansele de a apărea în topul cercurilor de robotică naționale.

"Este unul din puținele licee tehnologice din țară care a pătruns în elita națională preuniversitară a roboticii. Din cele nouă licee participante din județul Constanța, doar două licee tehnologice au reușit performanța de a se clasa pe locuri fruntașe, în Top 10", a mai spus Virginica Barabaș. 

Comentează știrea

A. Soare
4 aprilie 2018
Felicitari

Felicitări domnului profesor și elevilor domniei sale. Omul sfințește locul! Mult succes în continuare!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6708 secunde