Lecții de viață

Elevii Liceului "Călinescu", în vizită la Penitenciarul Poarta Albă

313
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța au participat, săptămâna trecută, la activitatea inclusă în proiectul "Lecții de viață".

Astfel, sub coordonarea profesorului Claudia Nasie, liceenii s-au deplasat la Penitenciarul Poarta Albă și, într-o sală de clasă, au ascultat zece deținuți care și-au spus povestea de viață și au relatat motivul pentru care au ajuns în penitenciar, potrivit infracțiunii săvârșite. Elevii

și-au notat impresii, date relevante și, ulterior, au adresat întrebări clarificatoare deținuților. Activitatea a fost condusă de psihologul penitenciarului care le-a oferit elevilor informații suplimentare de psihologie judiciară.

"Facilitând un dialog între tinerii aflați în detenție și adolescenți, se creează oportunități cu valențe educaționale pentru ambele grupuri, ce pot fi valorificate în vederea prevenirii comportamentelor de risc în rândul liceenilor și în direcția facilitării reintegrării sociale a tinerilor aflați în conflict cu legea", explică profesorul coordonator.

Protocolul de colaborare încheiat între instituția inițiatoare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Liceul Teoretic "George Călinescu", instituția parteneră, are ca obiect cooperarea interinstituțională în vederea desfășurării, în bune condiții, a activităților în direcția prevenirii și combaterii comportamentelor de risc în rândul tinerilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3597 secunde