Elevii Liceului "Călinescu" comemorează Holocaustul

345
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Pe data de 9 octombrie a fiecărui an, România marchează Ziua Holocaustului, în amintirea celor peste 250.000 de evrei uciși după deportarea lor, în 1941, în Transnistria. Marcarea acestei zile a fost stabilită prin lege în 2004, o dată cu înființarea Insti-tutului Național de Studiere a Holocaustului și cu aprobarea legii care pedepsește penal antisemitismul. 


Și la Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța, după cum ne informează prof. Janetta Bărăitaru, consilier de imagine, vor avea loc manifestări comemorative constând din variate acțiuni culturale, menite să-i sensibilizeze pe elevii claselor IX- XII în legătură cu ororile Holocaustului.

În organizarea profesorilor catedrei de istorie și avându-i drept protagoniști pe elevii acestora, vor avea loc prezentări PPT ("E timpul să-ți amintești", "România și Holocaustul"), pre-zentări de videoclipuri youtube ("Atrocitățile Holocaustului", "Holocaustul - detaliu tehnic al morții"), expoziții de desen ("Holocaustul - viziune grafică"), realizări de planșe și de panouri tematice.

Activitățile vor demara la ora 13 și se vor desfășura în spațiul generos al Centrului de Documentare și Informare al liceului. Toți participanții vor primi un pliant care marchează prin imagini și texte relevante momentul.

Profesorii de istorie coordonatori - Petre Aurel, Eugenia Crăciun și Loredana Bugan - au declarat că demersul lor intenționează să atenționeze elevii că erori precum cele săvârșite în perioada în care puterea de stat din trecut și-a asumat discriminarea evreilor, atât în țara noastră, cât și în Europa, nu trebuie să se mai repete. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2992 secunde