Elevii din Medgidia se școlesc în Portugalia și Spania

151
Elevii din Medgidia se școlesc în Portugalia și Spania - eleviidinmedgidia-1523463649.jpg

Articole de la același autor

28 de elevi de liceu și școală profesională din Medgidia au șansa să învețe meserie în unități din Portugalia și Spania. Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" din Medgidia a demarat un nou proiect Erasmus+, care vizează schimburi de experiență în străinătate, la alte licee de profil. 


Astfel, prima etapă s-a derulat la finele lunii martie, în Portugalia, iar cea de-a doua etapă, în luna mai, în Spania. Fiecare fază durează trei săptămâni, timp în care elevii urmează acolo cursuri de specializare. În cadrul fluxului 1 al proiectului, au participat la mobilitatea din Barcelos, Portugalia, 10 elevi de la domeniul electric, calificarea tehnician în instalații electrice. 


Stagiul de formare a fost realizat în parteneriat cu organizația de primire Ferreirolux și organizația intermediară Associação Intercultural Amigos da Mobilidade, Portugalia. Pregătirea practică s-a realizat timp de trei săptămâni, la una din companiile de profil cu un nivel tehnologic ridicat din Barcelos, evidențiind astfel cât de importantă este pregătirea practică în perspectiva dezvoltării dimensiunii europene a formării de competențe. 


"În domeniul curriculum-ului, elevii noștri s-au pregătit eficient, deoarece mobilitatea transnațională i-a condus în direcția creșterii nivelului de calificare, a realizării competențelor profesionale la standarde europene. Totodată la finalizarea studiilor, vor avea un acces mai ușor pe piața muncii și vor fi obișnuiți cu pregătirea pe tot parcursul vieții pentru adaptarea la nevoile unei economii în continuă schimbare. Prin mobilitatea transnațională, elevii noștri au realizat o parte importantă a pregătirii practice în condițiile unor tehnologii avansate, puse la dispoziție de un agent economic european, asigurându-se astfel transferul de bune practici", explică coordonatorul proiectului, prof. Georgeta Prică, de la Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Martie 2018
Stire din Cultură-Educație : Talent și îndemânare în tehnologii
Pagina a fost generata in 0.416 secunde