Elevii din Ciocârlia învață cum să trăiască sănătos

240

Articole de la același autor

În cadrul proiectului "Healthy life is happy life", proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici între școli, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, KA219, cu școli din Turcia, Polonia, Italia, Bulgaria, Spania, elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 din Ciocârlia de Sus au derulat activitatea "Valoarea terapeutică a teiului", coordonată de prof. Florica Nicolae. 


Activitatea a avut ca obiectiv formarea deprinderilor de plantare și îngrijire a plantelor medicinale, în general, și a teiului, în special, și s-a desfășurat pe două planuri: instruirea elevilor privind tehnica plantării și îngrijirii teiului și plantarea puietului de tei.


"După prezentarea valorii medicinale a florilor de tei și a tehnicii de plantare, elevii au determinat dimensiunile gropilor pentru fiecare puiet, au săpat gropile și au plantat în curtea grădiniței mai mulți tei, achiziționați în cadrul proiectului. Entuziasmați de miniplantația înființată de ei, elevii s-au angajat că îi vor îngriji cu drag pentru a crește mari și viguroși", precizează directorul școlii, prof. Florica Nicolae.


În cadrul aceluiași proiect, în perioada 27 mai - 2 iunie, Școala Gimnazială nr. 2 Ciocârlia de Sus va fi gazda unui curs de formare pe problematica stilului de viață sănătos și a primului ajutor la care vor participa 20 de cadre didactice din toate școlile implicate în proiect: Bucak Ayse Sak Ortaokulu - Turcia, Szkola Podstawowa - Zespol Szkolno - Przedszkolny - Polonia, SMS Bovio - Palumbo, Trani - Italia, Sredno Uchilishte "Ivan Vazov", Sopot - Bulgaria, Escola Els Raiers, La Pobla de Segur - Spania. 


Programul de formare, care se va desfășura în parteneriat cu Asociația civilă de prim ajutor și intervenție la dezastru, are ca obiectiv general promovarea unui comportament și a unui stil de viață sănătos și își propune să dezvolte competențele profesorilor în efectuarea educației pentru sănătate în rândul elevilor, să dezvolte abilitățile de acordare a primului ajutor și de promovare a unui stil de viață sănătos în domeniul nutriției. 


"Metodele de formare folosite sunt, în cea mai mare parte, metode de învățare prin practică, dar și sesiuni pentru creșterea abilităților de proiectare a curriculumului educației pentru sănătate la nivelul fiecărei școli", mai explică profesorul coordonator al proiectului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0606 secunde