Elevii de la Liceul "Traian" au sărbătorit Ziua Dobrogei

230

Articole de la același autor

Ieri, a fost sărbătoare mare la Liceul Teoretic "Traian" din Constanța. Cadrele didactice și elevii au sărbătorit revenirea Dobrogei la Patria Mamă, în cadrul proiectului "Dobrogea - istorie, tradiții și toleranță interetnică". 


Potrivit directorului instituției, prof. Gabriela Costea, acesta se va derula până la data de 23 noiembrie și cuprinde mai multe activități: dezbaterea "Dobrogea tuturor etniilor", participarea la simpozionul "Unirea Dobrogei cu România", organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, concursul de desene și grafică "Dobrogea - diversitate și conviețuire". 


La acest eveniment, vor lua parte și elevii Liceului Școlii Gimnaziale "Nicolae Tonitza", care, împreună vor realiza o expoziție tematică și vor prezenta o serie de costume și produse tradiționale dobrogene, în data de 21 noiembrie. 


"Implicarea profesorilor și a elevilor în aceste manifestări arată preocuparea pentru dezvoltarea sentimentului de apartenență la valorile spirituale și morale ale poporului român, pentru conservarea unor obiceiuri și tradiții dobrogene, precum și transmiterea generațiilor viitoare a unor atitudini civice întemeiate pe responsabilitate și demnitate", a declarat directorul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5581 secunde