Programul "Școala Altfel"

Elevii de la Colegiul Economic Mangalia au îmbinat distracția cu educația

242

Articole de la același autor

Elevii Colegiului Economic Mangalia au avut parte de o săptămână foarte frumoasă în cadrul programului "Școala Altfel" 


Proiectele unității școlare au avut în vedere o tematică menită să dezvolte sau să descopere abilități de viață. Temele de dezbatere și acțiune au pornit de la "Schimbarea începe cu tine!", "Învață să acorzi ajutor!" și au continuat cu "Călătoria, ca mod de cunoaștere".


Luni, tinerii s-au preocupat, mai ales, de înfrumusețarea ambientului școlii, au participat la activități de voluntariat. Marți, au învățat de la paramedicul SMURD Cosmin Negură cum pot acorda primul ajutor eficient in diverse cazuri. Activitatea a fost coordonată de prof. Daniela Cioroiu, care este și coordonatorul cercului "Prietenii pompierilor!" Tot atunci, inspectorul de Sănătate și Securitate în Muncă, Constantin Danciu, le-a explicat elevilor cum trebuie să reacționeze în caz de incendiu sau cutremur.


De asemenea, în cadrul Centrului de Informare și Documentare, s-a desfășurat simpozionul "Trecutul Basarabiei, prezentul Republicii Moldova", dedicat aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. La activitate au participat elevii clasei a IX-a B, îndrumați de prof. Sandu Mihai, prof. Raluca Simona Ciobănel, directorul Colegiului Economic, prof. Sandu Roxana, împreună cu elevii clasei a V-a C de la Școala Gimnazială "Gala Galaction" și profesorul documentarist Ibolya Negoiță.


Simpozionul a fost deschis de prof. Sandu Mihai, care a prezentat un scurt istoric referitor la evoluția Basarabiei din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Elevii au prezentat lucrări referitoare la istoria, geografia, economia Basarabiei și Republicii Moldova, precum și informații despre evoluția demografică și socio-politică a regiunii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3951 secunde