Elevii de la Călinescu învață despre riscurile tuberculozei

283
Elevii de la Călinescu învață despre riscurile tuberculozei - eleviidelacalinescu-1555949936.jpg

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanṭa au participat, zilele trecute, la o activitate de informare și educare a elevilor despre tuberculoză. Aceasta a fost inițiată de directorul adjunct al liceului, prof. Daniela Dicianu, în colaborare cu Laura Halmache, asistent de promovare a sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, activitatea s-a desfășurat la Centrul de Documentare și Informare din cadrul liceului și

i-a vizat pe elevii de liceu și de gimnaziu, scopul fiind de sensibilizare a acestora în legătură cu prevenția tuberculozei, dar și de conștientizare a responsabilității civice.

"Elevii au fost informați despre căile de transmitere a bolii, despre simptomele ei, diagnosticare și tratamentul corect pentru pacienții cu această boală și nu în ultimul rând, despre alegerea unui stil de viață sănătos, care să întărească sistemul imunitar și să prevină apariția bolii. Elevii au fost încurajați să poarte un dialog deschis despre grupele de risc și efectele novice ale consumului de tutun care sporește riscul îmbolnăvirii de tuberculoză", au precizat aceștia.

La final, s-a decis ca pe viitor, elevii să prezinte, într-o oră de dirigenție, toate informațiile acumulate în urma activității. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5282 secunde