Elevii de-a VIII-a se pregătesc de Evaluarea Națională

72
Elevii de-a VIII-a se pregătesc de Evaluarea Națională - subiectematematicaevaluareanatio-1402818326.jpg

Articole de la același autor

Elevii claselor a VIII-a sunt așteptați să se înscrie la testările ale căror rezultate contează în proporție de 75% la admiterea în liceu, prima probă fiind programată pe 23 iunie.

Testările la Evaluarea Națională 2014 încep cu proba scrisă la Limba si literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video și în 2014, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

Conform calendarului Evaluării Naționale 2014, înscrierea se încheie pe 18 iunie, prima probă scrisă, la Limba si literatura română, fiind programată pe 23 iunie, iar la Matematică pe 25 iunie, afișarea rezultatelor va fi făcută până 27 iunie, ora 16, iar depunerea contestațiilor, în aceeași zi, până la ora 20. Rezolvarea contestațiilor va avea loc în intervalul 28 - 30 iunie, iar afișarea rezultatelor finale după contestații, pe 1 iulie.

Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanță de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea națională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, față de vechea metodă de calcul cu 50%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5402 secunde