Elevii cu dizabilități dansează împreună cu colegii lor

263

Articole recomandate

Astăzi, la Palatul Copiilor, de la ora 10, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, organizează etapa județeană a Concursului Național de Dans "Împreună pentru viitor" - eveniment care se desfășoară în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. 


Secțiunile concursului sunt dans modern și dans tradițional. În concurs, s-au înscris șase echipe la secțiunea dans modern și patru echipe la secțiunea dans tradițional. Fiecare echipă este formată, în mod egal, din elevi voluntari proveniți din unitățile de învățământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC și elevi beneficiari, cu dizabilități. 


Instituțiile participante la concurs sunt: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Albatros" Constanța, Centrul de Zi pentru Copii cu Autism Constanța, Grădinița cu Program Prelungit "Amicii" Constanța, Centrul Școlar pentru Educație incluzivă "Maria Montessori" Constanța, Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Centrul de plasament "Micul Rotterdam", Liceul Teoretic "Decebal", Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Delfinul", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", Liceul Teoretic "George Călinescu", Colegiul Național "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic Cogealac. 


În organizarea evenimentului sunt implicați atât elevi voluntari care vor susține momente artistice, cât și elevi și cadre didactice care asigură buna desfășurare a acestei activități. 


Activitățile din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară încurajează implicarea elevilor și tinerilor, ca voluntari în activități des-fășurate cu copiii aflați în dificultate, în scopul susținerii procesului de incluziune socială a acestora.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4395 secunde