Elevii constănțeni vor învăța limba spaniolă cu un profesor străin

248
Elevii constănțeni vor învăța limba spaniolă cu un profesor străin - copiielevigradinita43821500-1550568269.jpg

Articole recomandate

Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" a primit, de curând, vizita lui Pablo Diez Astruga, atașat pentru învățământ și cultură al Ambasadei Spaniei la București. În prezența reprezentanților Ministerului Educației și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, el a expus conducerii Colegiului și profesorilor de la departamentul de limbi romanice din cadrul instituției, modalitatea prin care Ambasada Spaniei în România va implementa un program la Constanța.


Astfel, începând cu anul școlar 2019-2020, timp de patru ani, în colegiu, elevii instituției care studiază limba spaniolă vor beneficia de un cadru didactic specializat din Spania, pentru învățarea acestei limbi.


De programul de predare a limbii spaniole în regim bilingv vor beneficia elevii din clasa a IX-a, de la filiera vocațională – specializarea învățător-educator (cf. planului cadru, din cele două clase din cadrul filierei vocaționale - 1 clasă – specializarea învățător -educator – 14 locuri – biligv limba engleză și 14 locuri – bilingv limba spaniolă, cealaltă clasă – 14 locuri - specializarea învățător- educator – bilignv limba engleză și 14 locuri ¬- specializarea educator – puericultor - bilignv limba engleză). 


Parcurgerea programului bilingv – limba spaniolă va avea ca finalitate susținerea de către elevii care au urmat acest program, a bacalaureatului specific, conform acordului dintre Ministerul Educației din România și Ministerul Educației și Științei din Regatul Spaniei cu privire la înființarea și funcționarea secțiilor bilingve româno-spaniole în liceele din România și la organizarea examenului de Bacalaureat la aceste licee. 
De asemenea, elevii vor putea susține examenle de atestat specific, asemenea elevilor Colegiului care studiază limba engleză în regim bilingv – atestatul de predare a limbii spaniole la ciclul preprimar și primar și cel specific claselor cu program bilingv.
Propunerea Ministerului Educației de a implementa programul bilingv de predare al limbii spaniole în Colegiul Pedagogic este binevenită în contextul în care elevii beneficiază, deja, de un program de predare a limbii engleze în regim intensiv, la ciclul gimnazial și bilingv – la ciclul liceal, de peste 15 ani, având, la alegere, a doua limbă de studiu – franceza, germana sau spaniola. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6241 secunde