Elevii Colegiului Național "Constantin Brătescu", vizită în Olanda

550
Elevii Colegiului Național

Articole de la același autor

20 de elevi ai Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța au avut șansa, timp de aproape o săptămână să viziteze un liceu din Olanda și să afle ce învață colegii lor de acolo. În perioada 6 – 11 octombrie, în Harderwijk, Olanda, a avut loc cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului bilateral româno - olandez, derulat de unitatea constănțeană de învățământ în parteneriat cu liceul RSG Slingerbos Levant din Hardervijk, Olanda. 


La activitate au participat 20 de elevi ai instituției din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, însoțiți de două cadre didactice – prof. dr. Anamaria Ciobotaru, coordonatorul proiectului, și prof. dr. Polixenia Popescu  - membru al echipei de proiect. Elevii și profesorii implicați în proiect, din cele două instituții de învățământ, au asistat la lecții predate de profesorii liceului, școala având implementat încă din anul 2013 un proces educațional digitalizat. Cei prezenți au participat la work-shop-uri interactive având ca temă respectarea valorilor democratice pornind de la vizionarea filmului documentar despre Anne Frank și au vizitat principalele puncte de interes istoric ale orașului Hardervijk. Activitățile proiectului au presupus vizite tematice în Amsterdam, unde elevii constănțeni au vizitat muzeele Rijks și Van Gogh, a Centrului de păstrare a arhivelor orașului Amsterdam unde aceștia au participat la o prezentare despre importanța digitalizării arhivelor orașului Amsterdam, vizitarea casei memoriale Anne Frank. Totodată, au ajuns în Delf, orașul porțelanului olandez, unde au vizitat muzeul Prisenhof unde există în momentul acesta o expoziție unică de pictură – Golden Age period, a Bisericii vechi.


Constănțenii au ajuns și la Haga – Enkhuizen, unde au vizitat muzeul Zuiderzee, elevii și profesorii având ocazia de a experimenta stilul de viață tradițional olandez și de a lua parte la diferite activități specifice, etc.
Parteneriatul cu liceul R.S.G. Slingerbos Levant datează din anul 2009, un parteneriat activ care implică anual două mobilități cu elevi în orasul Constanța și Hardervijk. 


Următoarea întâlnire din cadrul unui proiect comun va avea loc în Italia, în luna noiembrie a acestui an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6151 secunde