Elevii cer asigurarea de echipamente electronice și pentru colegii lor din mediul rural

250
Elevii cer asigurarea de echipamente electronice și pentru colegii lor din mediul rural - eleviicerechipamente2-1587564755.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța atrag atenția că foarte mulți dintre colegii lor, mai ales cei din mediul rural, nu au acces la cursurile online, din pricina lipsei echipamentelor electronice. Aceștia cer Guvernului și Ministerului Educației și Cercetării să asigure accesul la educație al copiilor din mediile rurale sau din cele defavorizate.

"Elevii reprezentanți au subliniat necesitatea asigurării dreptului la educație, solicitând autorităților să realizeze, în regim de urgență, o achiziție publică de tablete și abonamente la internet, astfel încât procesul de învățare să nu fie împiedicat de situația materială a unui elev", precizează Andreea Sabina Spătariu, președintele AEC.

Solicitarea a fost făcută ținând cont de faptul că încetarea activității școlare va afecta în mod negativ performanțele elevilor la examenele naționale, deoarece va exista o pauză prea mare în care o parte dintre elevi nu vor avea acces la o recapitulare a materiei sub îndrumarea unui profesor. Din această cauză, școala online necesită reglementări clare, impuse prin lege, pentru ca predarea să se realizeze de către toate cadrele didactice.

Totodată, au fost prezentate de președintele Comisiei de Învățământ a Senatului, Liviu Marian Pop, posibile modificări ale Legii educației naționale, pentru a introduce metode de evaluare și susținere a examenelor în mediul online. Aceste propuneri pun în evidență necesitatea fiecărui elev de a avea acces la un dispozitiv conectat la internet în contextul în care data de începere a cursurilor nu este sigură și există posibilitatea unui nou val al pandemiei în toamnă, când este programat să înceapă un nou an școlar.

"Din momentul în care orele de curs au fost suspendate, au existat foarte multe întrebări ale elevilor, profesorilor și părinților privind acest an școlar, examenele și cum se va realiza procesul de învățare online. Măsurile concrete și prezentarea unor numere clare au fost înlocuite cu discursuri lungi, care nu spun nimic. După această vacanță, este necesar ca școala online să devină obligatorie și accesibilă tuturor, pentru că altfel ne vom trezi cu elevi care nu au avut acces la niciun fel de educație timp de două luni și care vor fi nevoiți să susțină examenele oricum.

A fost tăiată din materie, dar recapitularea trebuie să existe sub îndrumarea unui profesor, în mod obligatoriu", este de părere președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andreea Sabina Spătariu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4722 secunde