Elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu“, în vizită la Strasbourg

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 03 Decembrie 2019 327
Concursul național „Euroscola 2019-2020” continuă. La această competiție au participat și 24 de elevi și doi profesori de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, aceștia derulând campania „Educația - strategie pentru viață”. Cu această ocazie, ei au conceput și implementat campania mai sus menționată, cu care vor pleca la Strasbourg, la sediul Parlamentului European, unde pentru o zi, pe 30 ianuarie 2020, vor ocupa locul parlamentarilor europeni, vor discuta, pe grupe mixte de lucru în sălile comisiilor, punctele lor de vedere în ceea ce privește prioritățile Uniunii Europene, despre construcția europeană.
Reamintim că în acest an, ediția concursului s-a desfășurat sub titlul „Educația schimbă vieți”. 


Precizăm că Parlamentul European a creat programul „Euroscola” pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. 


Programul reunește, periodic, elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările. Concursul a pornit de la cadrul strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educației și formării profesionale, „Educație și formare 2020”.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei