Educație prin sport, în comuna Castelu

195

Articole de la același autor

500 de copii din localitatea Castelu au avut parte, în ultimele luni, de multă educație prin sport. Proiectul "Împreună prin sport la Castelu", derulat de asociația Reality Check, a adus împreună copii de etnii diferite, din medii sociale diferite și i-a ajutat să-și îmbunătățească igiena și starea de bine, contribuind la sudarea comunității și la reducerea barierelor socio-educaționale. 


Astfel, timp de șase luni, copiii au avut ocazia să vină la cluburile săptămânale de fotbal, dans, mișcare și joacă, să participe la două sesiuni de teambuilding & comunicare prin joc și să alerge la "Ștafeta pentru educație". La fiecare dintre activități, copiii au primit o gustare sănătoasă, iar cei cu prezență foarte bună, precum și alergătorii la ștafetă au primit câte un echipament sportiv. 
În același timp, au fost organizate întâlniri regulate cu părinții, pentru a discuta despre evoluția copiilor, iar peste 30 de voluntari au ajutat, mulți dintre aceștia exprimându-și dorința de a reveni la Castelu și de a se implica și pe viitor. 


"Copiii au venit la sport, dar, pe lângă mișcare, ei au învățat despre importanța respectării unui program, despre nevoia unui efort susținut pentru a obține rezultate, despre fairplay. Alături de instructorii sportivi și de traineri, i-am încurajat în permanență, le-am spus că trebuie să aibă încredere în ei înșiși și că fiecare dintre ei are un mare potențial. Sunt lucruri pe care le-au auzit prima dată în viața lor", declară Iolanda Burtea, coordonatorul proiectului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3274 secunde