Ecaterina Andronescu schimbă orarul elevilor? Anunțul făcut de ministrul Educației

495
Ecaterina Andronescu schimbă orarul elevilor? Anunțul făcut de ministrul Educației - elevi-1552551455.jpg

Articole recomandate

Ecaterina Andronescu a declarat că ia în calcul adoptarea unei formule prin care nu toate școlile să înceapă cursurile la ora 8:00.


"Sunt de acord cu propunerea doamnei primar și chiar mă gândeam - și poate că acest lucru este valabil în mai multe orașe - dacă am putea să gândim o formulă: nu toate școlile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în așa fel încât să nu supraaglomerăm orașele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschiși spre propunerile dumneavoastră. (...) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcționează în Cluj și funcționează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluție, un model pe care să îl avem în mai mute din orașele noastre aglomerate", a spus Ecaterina Andronescu.


Discursul ministrului Educației a venit în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a adresat Ecaterinei Andronescu rugămintea de a o sprijini în implementarea unui proiect privind microbuze școlare. "Doar o propunere am să-i aduc la cunoștință doamnei ministru Ecaterina Andronescu și însoțită de rugămintea de a ne sprijini pentru implementarea unui proiect care considerăm că va ajuta la fluidizarea traficului sufocant din Capitală și bineînțeles ne va ajuta și pe noi în lupta împotriva poluării. (...)


Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a finaliza la Școala 195 din sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi, una dintre cele mai mari școli din țară, nu doar din Capitală, și unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparțin de sectorul 3 și atunci ne-am gândit că ar fi o soluție viabilă și care să nu-i supere pe părinți - pentru că foarte mulți au de fapt flotant, deci nu au domiciliu, au reședință în zonă - să punem la dispoziție din partea Primăriei Generale un număr suficient de microbuze școlare, cu acceptul părinților firește, astfel încât în fiecare dimineață și după-amiază să nu se mai adune mii de mașini pe o străduță îngustă dintr-un cartier din București, replicând acest proiect pilot, firește, la cât mai multe școli din Capitală", a spus Firea în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România.


sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6548 secunde