Ecaterina Andronescu, prima reacție în cazul învățătorului care a corectat greșit o lucrare

621
Ecaterina Andronescu, prima reacție în cazul învățătorului care a corectat greșit o lucrare - cati51445400-1551792677.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că învățătorul din Iași, care a corectat scrisul corect al unui copil, va fi trimis într-un program de evaluare, iar directorul școlii va avea rolul de a rezolva punctual situația.


"Am văzut. Regret nespus și o să mă interesez ce caută doamna aceea învățătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat și pe mine", a afirmat Ecaterina Andronescu, la Parlament, întrebată dacă știe despre lucrarea corectată greșit de învățătorul unui copil din Iași și postată pe Facebook de părinții acestuia.

Ea a spus că învățătorul ar trebui trimis într-un program de evaluare pentru a vedea dacă mai poate rămâne la catedră.

"Să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate rămâne la catedră, dacă știe să scrie corect românește sau nu, acest lucru aș vreau eu să o întreb, și să aflu ce a făcut directorul când a văzut acest lucru. (...) Să vedem după evaluare ce rezultă. Lăsați-mă să fac evaluarea, nu e un subiect care se închide aici. Eu sunt preocupată de faptul că încrederea în școala românească nu e la cotele normale pentru ca părinții să fie convinși că își trimit la școală copiii către profesori de la care au ce învăța. Situația de acolo să o rezolvăm punctual și să nu îi omorâm pe ceilalți. (...) Primul lucru ca să îți recunoști un derapaj este să îți recunoști greșeala. (...) Aș pleda pentru rolul pe care directorul îl are în rezolvarea punctuală, în rezolvarea unor asemenea situații. Eu nu cred că directorul nu știa cum scria acest domn învățător și de aceea nu am cum să mă uit cu ochii larg deschiși și senini și la directorul școlii", a precizat ministrul Educației.


Citește și REVOLTĂTOR! Elev notat cu "SUFICIENT", pentru că a scris ... corect



Tema unui elev din Iași, corectată greșit de profesor, a devenit viral pe Facebook. "Ce să-i răspund, domnule învățător?"

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit marți cu membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților pe tema situației elevilor cu cerințe educaționale speciale.

Colegiul și Inspectoratul Școlar fac verificări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, profesor Sabina Manea, a declarat în această dimineață, pentru Newsweek România, că instituția pe care o reprezintă a primit o sesizare pe marginea acestui subiect și că, în acest moment, face verificări asupra veridicității evenimentelor.

Directoarea Colegiului Mihai Eminescu, profesor Gabriela Săndulescu, a afirmat că a auzit despre postare, dar nu a văzut-o. "Urmează să am o discuție cu domnul Andrieș. Suntem în faza de verificări printr-o procedură internă, să vedem ce este adevărat și ce nu este. Părinții nu au venit la noi să ne sesizeze. Este prima dată când ne confruntăm cu așa ceva. Despre domnul învățător vă pot spune că are o experință impresionantă", a afirmat Săndulescu.

Învățătorul elevului se numește Spiridon Andrieș, are gradul I și, în 2007, a fost coatuorul volumului "Limba și literatura română: exerciții formative și probe de evaluare pentru clasa a III-a: curriculum extins" (Editura Optima, Iași). Andrieș nu a putut fi contactat.

"Este într-un corp de clădire închiriat, nu aici", a fost răspunsul de la secretariatul colegiului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4742 secunde