Festivalul de la Cannes 2012

"După dealuri", de Cristian Mungiu, între aplauze și critici

474
"După dealuri", noul film al lui Cristian Mungiu, care a avut premiera mondială sâmbătă, la Festivalul de la Cannes, a fost întâmpinat de critici atât cu aplauze, cât și cu dezaprobări, însă regizorul spune că vrea ca pelicula să-i provoace pe oameni să aibă o opinie, mai degrabă decât să placă.
Filmul "După dealuri" este scris și regizat de Cristian Mungiu și inspirat de romanele non-ficționale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de două actrițe ieșence debutante în film, Cosmina Stratan (Voichița) și Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuță (părintele) și Dana Tapalagă (maica stareță).
Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună și care se reîntâlnesc după câțiva ani de despărțire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichița, prietena ei din copilărie față de care se simte încă foarte atașată. Voichița și-a găsit însă calea în credință, iar maicile printre care trăiește la mănăstire țin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâștige afecțiunea Voichiței, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forța care o animă.
Mungiu - întors pe Croazetă la cinci ani de la trofeul Palme d’Or obținut pentru "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile" -, a făcut apel la toleranța criticilor în ceea ce privește cel mai recent lungmetraj al său, "După dealuri", întâmpinat de presa de specialitate atât cu aplauze, cât și cu dezaprobări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : 10 ani de misiune socială
Pagina a fost generata in 1.5039 secunde