Ducu Bertzi ne încântă pe ritmuri de muzică folk

276
Ducu Bertzi  ne încântă pe ritmuri  de muzică folk - ducubertzi1-1516984176.jpg

Articole de la același autor

Iubitorii muzicii folk sunt așteptați, sâmbătă, 27 ianuarie, începând cu ora 21.30, în Club Phoenix din Constanța, la concertul caritabil susținut de Ducu Bertzi &Friends (Irina Furdui - vioară, Constantin Neculae - chitară, Tavi Iacob - clape).

Ducu Bertzi este un folkist român care a început să cocheteze cu muzica încă de pe vremea când era copil. Astfel, în paralel cu școala generală, el a studiat timp de opt ani chitara la școala de muzică din Sighet. Apoi, din clasa a IX-a, împreună cu un grup de prieteni, a înființat grupul "Mi bemol rock".

Cu această formație, Ducu Bertzi cânta, la serile de dans ale liceului, piese românești și din repertoriul unor formații la modă. Treptat, a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice, cauza fiind de natură tehnică (lipsa unor stații de amplificare și a instrumentelor de calitate).Prima înregistrare audio a fost realizată la Radiodifuziunea Română în noiembrie 1979, cu titlul "Când s-o-mpărțit norocu’".

După o perioadă în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, în 1986, Ducu Bertzi a continuat să înregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat în șlagăre: "Și de-ar fi", "Floare de colț", "M-am îndrăgostit numai de ea", "Suflet fără chei", "Omul pădurii", "Unde oare" etc.

Concertul din data de 27 ianuarie 2018 va veni în sprijinul campaniei "Music for Autism", care a debutat în toamna anului 2012, la inițiativa unei trupe constănțene. Timp de cinci ani nume mari din industria autohtonă de muzică rock-folk s-au implicat pentru a duce la destinație scopul campaniei.

Prin această campanie umanitară, organizatorii și-au propus să desfășoare o serie de evenimente de excepție, cu scop caritabil pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și dizabilități asociate.

Mai mult decât atât, scopul campaniei "Music for Autism" este să se aducă la cunoștință provocările întâlnite zilnic de copiii cu dizabilități împreună cu familiile lor.

Totodată, rolul acestei campanii este de a educa și sensibiliza publicul la acest mesaj social care este foarte puternic: "autismul sau orice altă dizabilitate înseamnă - contact și comunicare limitată cu alte persoane și interes foarte restrâns".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Paparudele pregătesc  un concert exploziv
Vineri, 22 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Anda Adam, concert la Mangalia
Pagina a fost generata in 2.0966 secunde