Dublu vernisaj la Muzeul de Artă

350
Dublu vernisaj la Muzeul de Artă - dubluvernisaj-1481215758.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la Muzeul de Artă vor avea loc două vernisaje, programate la interval de două ore.

Primul, de la ora 15, va deschide EXPO ARH ART 2016, expoziție orga-nizată de Ordinul Arhitecților din România - Filiala Teritorială Dobrogea, în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România și Muzeul de Artă Constanța.

Expoziția prezintă lucrări de pictură și grafică realizate de arhitecții Marian Pamfiliu Mateescu, Dan Corneliu, Ion Bârlădeanu, Teodor Ion, Alexandru - Mihai Costandache, Marian Radu, Cătălin Botezatu și Cosmin Boghiță.

Cel de-al doilea vernisaj este pro-gramat la ora 17 și este organizat de Muzeul de Artă "Vasile Grigore - pictor și colecționar" în colaborare cu Muzeul de Artă, expoziția purtând titlul "Candoare și lumină - grafică de Vasile Grigore"

Ideea expoziției a pornit de la mărturiile maestrului, care la 20 aprilie 1982 nota: "Desenez nu pentru a desena, ci pentru a descifra o mică parte din imaginarul infinit al naturii, alegându-mi, nu știu de ce, din acest infinit imaginar, acele forme cu care eu să pot vorbi, să mă înțeleg cu ele. Apoi le fac culori și nu mai sunt ce au fost, doar ceea ce sunt eu. Iată ce mă cheamă irezistibil - mereu - în fața unei foi albe de hârtie ce așteptă, ca și mine, metamorfoza timpului în linii, forme și culori".

Expoziția cuprinde aproximativ 50 lucrări de grafică din patrimoniul Muzeului de Artă "Vasile Grigore - pictor și colecționar" și din următoarele colecții particulare: Armand Voicu, Gabriel și Doina Gheorghe, Rodica Matei și alții. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 0.4784 secunde