Dublă lansare de carte, la Muzeul de Istorie

490
Dublă lansare de carte, la Muzeul de Istorie - cartelavinia-1547561800.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) va găzdui, joi, 17 ianuarie, de la ora 16.00, o dublă lansare de carte.

Prima lucrare a văzut lumina tiparului cu sprijinul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea.

Cartea este semnată de Lavinia Dumitrașcu și tatăl acesteia, care a decedat în urmă cu doi ani, prof. Gheorghe Dumitrașcu, și se intitulează "Raporturi între românii, turcii și tătarii din România. Dinspre sfârșitul secolului al VIII-lea până la începutul secolului al XXI-lea". Lucrarea va fi prezentată de directorul muzeului, Sorin Colesniuc, dr. Amet Aledin, prof. Serin Turkoglu și prof. univ. dr. Stoica Lascu.

Cea de-a doua lucrare este "Dobrogea și Marea Unire la Centenar", apărută sub coordonarea Ligiei Dima și a Laviniei Dumitrașcu.

"Pe 17 ianuarie, se împlinesc doi ani de când tata ne veghează de «dincolo». Împreună cu UDTTMR și ICEM Tulcea, MINAC lansează două volume. Primul, al meu și al tatălui meu, este o dovadă de mulțumire a sufletelor noastre față de frații noștri turci și tătari. Cel de-al doilea volum, dedicat Centenarului și Dobrogei la 140 de ani de la revenirea sa la Țară, a fost realizat la sfârșitul anului trecut, în urma unei sesiuni de comunicări științifice naționale organizate de ICEM Tulcea și este rezultatul unui proiect pe care l-am coordonat împreună cu prietena mea dr. Ligia Dima, actuala directoare a Bibliotecii Județene din Tulcea", ne-a declarat Lavinia Dumitrașcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Octombrie 2018
Stire din Eveniment : Mare lansare de carte!
Pagina a fost generata in 0.3673 secunde