Dramă documentară: "Jurnal de România. Constanța"

413
Dramă documentară:

Articole de la același autor

Actorii constănțeni reiau, luna aceasta, spectacolul "Jurnal de România. Constanța", realizat de regizorul Lidia Carmen Vidu, reprezentație pe care Teatrul de Stat Constanța (TSC) a avut ocazia să o prezinte atât în țară, cât și peste hotare.

Potrivit reprezentanților TSC, după reprezentația de la Viena, de anul trecut, după participarea la tabăra de creație din Banat, de la Socolari, "Jurnalul" teatrului a fost invitat să acompanieze lansarea celui mai recent episod din seria lansată de regizoarea Carmen Lidia Vidu, și anume "Jurnal de România. Timișoara". Săptămâna aceasta, piesa a fost jucată și la Timișoara.

"După spectacol, actrițele noastre au fost invitate să participe la o sesiune de întrebări și răspunsuri, moderată de prof. univ. dr. Marian Popescu, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, totodată profesor asociat la Școala doctorală a Facultății de Teatru și Televiziune, de la Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca.

«Jurnal de România. Constanța» este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu. Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele șase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?", au declarat reprezentanții TSC.

v v v

Pentru că a existat cerere din partea Centrului Cultural din București, următoarea deplasare a spectacolului va fi în data de 14 octombrie, în Capitală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Scufița Roșie",  sâmbătă, la "Harlequin"
Pagina a fost generata in 0.5146 secunde