Două noi expoziții, la Muzeul Marinei, sub auspiciile a 50 de ani de existență

368
Două noi expoziții, la Muzeul Marinei, sub auspiciile a 50 de ani de existență - douanoiexpozitii-1560204582.jpg

Articole de la același autor

Muzeul Național al Marinei Române a marcat cei 50 de ani de existență printr-o serie de activități. Dintre acestea amintim cele două noi expoziții ale instituției de cultură, care au avut loc de curând. Prima, intitulată "Marinele lui Val Donici", cuprinde tablouri care fac parte din pinacoteca muzeului, semnate de cunoscutul artist marinist Valentin Donici. Tot în amintirea sa, și ca un tribut adus faptului că a lucrat peste 15 ani la Muzeul Național al Marinei Române, a fost lansat și volumul "Marina în pictura și literatura română". Despre expoziție, pictor și volum au vorbit criticul de artă Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, Carmen Irène Atanasiu, în calitate de prim autor, Anca Donici, fiica pictorului, la rândul ei artist plastic, și Șerban Berescu, în calitate de prieten al lui Val Donici.


Al doilea vernisaj a avut loc în salonul expozițional "Clio", sub genericul "Muzeul Național al Marinei Române în viziunea artiștilor", iar tablourile expuse reprezintă teme și imagini din muzeu. 


Provocarea a fost lansată de reprezentanții muzeului către Atelierele de arte vizuale "Val Donici" și "Amfora". Expoziția a fost prezentată tot de Doina Păuleanu, alături de care s-a aflat Elena Stănescu, președintele Careului de arte vizuale "Val Donici" și Nynna Vizireanu, coordonatorul Atelierului de arte vizuale "Amfora". Expozițiile pot fi admirate până miercuri, 19 iunie. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5873 secunde