Bursiere în America

Două eleve de la Colegiul "Mircea" au împărțit 300 de cărți constănțenilor

318
1

Articole de la același autor

Două eleve constănțene de clasa a 12-a, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", au împărțit, în week-end, 300 de cărți constănțenilor care s-au aflat în centrul comercial City Park Mall.

Anca Coandă și Ada Giuglea sunt absolvente ale programului FLEX de schimb de elevi din 17 țări partenere. Ele sunt singurele eleve din Constanța care anul trecut au fost plecate cu bursă pentru a studia în Statele Unite ale Americii, iar acum au dorit să marcheze statutul de absolvente ale programului printr-o acțiune de promovare și conștientizare a importanței lecturii printre constănțeni.

"Share the Knowledge" este numele acțiunii celor două eleve care fac parte din proaspăta comunitate Flex Alumni din Constanța. Anca și Ada au amplasat cărți prin diferite locuri din mall pentru ca acestea să fie căutate și găsite de cei pe care i-au provocat, iar surpriza lor a fost una mare.

"Am pus în câteva locuri diferite cărți care conțin și câte un mesaj frumos și motivant de la fiecare donator de carte pentru noul ei posesor. Au fost și oameni care ne-au cerut din start câte o carte atunci când ne-au văzut cu ele. Deși nu ne așteptam, pentru că știm cu toții că mulți oameni nu mai au timp de lectură sau cel puțin așa declară, cărțile s-au epuizat aproape într-o oră, iar oamenii au fost foarte încântați. Noi credem că, prin astfel de acțiuni, am putea influența în mod pozitiv mai mulți tineri să citească mai mult", a declarat Anca Coandă.

Acțiunea a fost promovată de JCI Constanța, care susține prin strategia sa acțiunile de voluntariat ale tinerilor din oraș și încurajează acțiunile cu impact pozitiv în comunitate.

Comentează știrea

Dan
30 octombrie 2017
Felicitări!

Am primit o carte de la aceste fete minunate. Vreau să le felicit pentru că au luptat împotriva unui paznic încuiat care le-a gonit inițial amenințând chiar cu poliția. Am văzut cât de speriate erau și m-am oprit să le ajut și să le felicit. Din nefericire o știre ca aceasta nu va fi preluată ca aceea cu balul de la Cluj. Felicitări fetelor, felicitări familiilor voastre!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4619 secunde