"Dor de Eminescu" la Liceul Teoretic "George Călinescu"

620

Articole de la același autor

Cu emoție și entuziasm, elevii Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța au sărbătorit, pe 15 ianuarie, împreună cu profesorii lor, Ziua Culturii Naționale, dar și împlinirea a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, "expresia integrală a sufletului românesc".

Cu această ocazie, elevii și-au arătat recunoștința și prețuirea pentru nașterea celui căruia îi datorăm, fiecare dintre noi, limba pe care o vorbim, limba în care visăm și ceea ce suntem. Ei au adus un omagiu poetului, încercând să evoce spiritul critic, justițiar al poetului și iubirea pentru patrie. Celebrarea lui Mihai Eminescu a avut mai multe momente, recital de poezie eminesciană, vizionare de înregistrări video, recitări din propriile creații ale elevilor de liceu care au avut ca tematică personalitatea poetului, filmulețe ce au surprins aspecte reprezentative din viața și opera marelui poet, momente muzicale pe versuri eminesciene, atelier de lucru pentru realizarea panoului tematic, desene 3D și eseuri.

Activitățile cultural-artistice au fost coordonate și organizate de profesorii de limbă și literatură română ai Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța sub denumirea "Dor de Eminescu", la care au participat elevii de gimnaziu și de liceu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7472 secunde