Donație de carte în limba franceză, la Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța

245

Articole de la același autor

Centrul de Documentare și Informare al Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța a inaugurat, la începutul acestei săptămâni, spațiul de lectură în limba franceză BMF (Bibliothèques et Médiathèques Francophones).

Minibiblioteca a fost amenajată grație donației de carte în limba franceză primite din partea Asociației Lions Internațional, prin Lions Constanța. Este vorba de 2.500 de volume - albume de artă, dicționare, enciclopedii, romane clasice, polițiste sau științifico-fantastice, cărți de bandă desenată, destinate copiilor, adolescenților și adulților.

La această manifestare au participat invitați speciali din partea asociației donatoare, familia Martine și Marc Melguen, District 103 Franța Sud-Vest, Anamaria Zechiu-Ciorogaru, președintele regiunii Sud-Est, Valentin Uleșanu, președintele zona Sud-Est, Laurențiu Oprescu, responsabil de proiect. Evenimentul s-a bucurat, de asemenea, de prezența inspectorului școlar general adjunct, Alina Codreanu, a profesorului de limba franceză din cadrul Liceului Teoretic "George Călinescu", Andreea Artagea, dar și a numeroși profesori și elevi ai liceului. Aceștia au recunoscut și subliniat importanța lecturii și rolul acesteia în învățarea unei limbi străine precum franceza.

"Prin această donație, colecția noastră de carte franceză s-a îmbogățit. Mulțumim Asociației Lions, și când spun aceasta, mă fac purtătoarea mesajului a peste 400 de elevi francofoni din instituția noastră, care vor beneficia din plin de aceste cărți, destinate atât lecturii individuale, cât și utilizării la clasă", a declarat prof. Elena Crăcea, directorul Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5521 secunde