DOLIU ÎN LUMEA FILMULUI. A MURIT UN ACTOR DE LEGENDĂ

de Cuget Liber Joi, 14 Ianuarie 2016 213
Alan Rickman a murit la 69 de ani, din cauza cancerului. A lăsat în urmă o carieră cinematografică impresionantă, care l-a propulsat rapid în lista celor mai iubiți actori britanici.

Rolurile care i-au garantat un loc în memoria generațiilor întregi au fost cel al profesorului Snape din seria Harry Potter, precum și cel al lui Hans Gruber din Die Hard (1988). Chiar dacă și-a început cariera cinematografică la 40 de ani, ceea ce poate fi considerat destul de târziu pentru amatorii de filme, în aproape 30 de ani a devenit una dintre cele mai iubite figuri ale industriei.

A jucat în Mesmer, pentru care a fost ales „Cel mai bun actor” la Festivalul Filmului de la Montreal. Pentru Sense & Sensibility (Rațiune și simțire) și Michael Collins a obținut nominalizări la premiul BAFTA, iar pentru Robin Hood: Prince of Thieves a obținut premiul BAFTA pentru rol secundar. Pentru interpretarea călugărului rus enigmatic în filmul realizat de HBO, Rasputin, Rickman a obtinut în 1996 premiile Emmy, Globul de Aur si SAG.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei